Візи до Данії

Необхідні документи для здобуття візи в Данію

Запрошення, яке має бути підписане запрошуючою стороною і направлене безпосередньо в Посольство факсом або поштою з Данії. Слід мати зважаючи на, що запрошення зберігається в архіві Посольства лише 1 місяць. У нім мають бути вказані:

  • інформація про запрошуючу особу (повне ім‘я, адреса);
  • інформація про запрошувану особу (повне ім‘я, дата народження, закордонного паспорта, адреса мешкання);
  • вказівка стосунків (зв‘язків) між тим, що запрошує і запрошуваним;
  • мета поїздки;
  • термін перебування (період, кількість днів);
  • умови фінансування перебування;
  • Закордонний паспорт, що діє, термін дії якого витікає як мінімум на 3 місяці пізніше за термін дії візи;
  • Копії попередніх віз Шенгенського Союзу, а також віз США і Великобританії, включаючи штампи въезда/ виїзду і КПП (формат А4).
  • Заповнена друкарськими буквами англійською мовою в двох екземплярах візова анкета в країни Шенгену. Заявникові необхідно відповісти на всі питання (у тому числі на п.п. 42, 45, 46, 48) і підписати її особисто;
  • Заповнене англійською мовою “Доповнення до анкети на здобуття Шенгенської візи”. Заявникові необхідно відповісти на всі питання анкети (у тому числі на п.п. S5, S8, S9, S10, S11, S15, S16) і підписати його особисто;
  • Три кольорові фотографії на матовому папері. Дві фотографії необхідно приклеїти до анкет (скріплення степлером не допускається!), третю – здати додатково;
  • Довідка з місця роботи запрошуваного встановленої форми з вказівкою реквізитів підприємства, завірена друком і підписом посадової особи, наступного вмісту:
    • дата вступу на дане робоче місце
    • посада
    • розмір заробітної плати
    • термін передбачуваної відпустки
    • гарантія збереження робочого місця.

В разі, якщо заявник – що вчиться або студент, необхідно надати довідку з місця навчання;

  • Оригінальний міжнародний медичний страховий поліс на весь час подорожі;
  • Копія міжнародного медичного страхового полісу (формат А4);
  • Консульський збір.

Консульство може зажадати від заявника надати додаткові (невказані вище) документи, а також, у разі потреби, викликати заявника на співбесіду.

Консульство переконливо просить заявників не квапитися з придбанням квитків на певну дату без права здачі до здобуття позитивного рішення про видачу візи.

Список документів для здобуття транзитної візи

  • Закордонний паспорт, що діє;
  • Віза в країну призначення;
  • Копія візи в країну призначення (формат А4);
  • Оригінальний квиток в обоє кінця з фіксованими датами;
  • Копія квитка (формат А4);
  • Заповнена друкарськими буквами англійською мовою в двох екземплярах візова анкета в країни Шенгену. Заявникові необхідно відповісти на всі питання і підписати її особисто;
  • Заповнене англійською мовою “Доповнення до анкети на здобуття Шенгенської візи”. Заявникові необхідно відповісти на всі питання анкети і підписати його особисто;
  • Три кольорові фотографії на матовому папері. Дві фотографії необхідно приклеїти до анкет (скріплення степлером не допускається!), третю – здати додатково;
  • Досить засобів (50 $/EUR у день на одну людину), що забезпечують ему/ей мешкання на території країни і зворотну дорогу;
  • Консульський збір.

Вимоги до фотографій

  • Фотографії мають бути паспортного зразка і розміру (розмір 3,5х4,5 см, обличчя заявника повинне займати велику площу фотографії і складати 2,5 см від верхівки до підборіддя).
  • Вони повинні відповідати віку заявника і підтверджувати схожість, показувати обличчя повністю, без головного убору і сонцезахисних окулярів (окуляри для постійного користування дозволені).
  • Фотографії мають бути зняті на ясно-блакитному однотонному фоні і виконана на матовому папері.

Всі фотографії, які не відповідають даним вимогам, не приймаються, що може привести до затримки в розгляді документів.

Вимоги до медичної страховки

  • Страховий поліс має бути дійсний на території країн-членів Шенгенської Угоди і покривати будь-які витрати в разі невідкладного повернення на батьківщину по клінічних причинах.
  • Недостатньо, аби термін страхового полісу покривал лише кількість днів безпосередньо самого перебування в країні. Відповідно до Загальних Правил Шенгенської Угоди від 07.06.2004, термін дії полісу повинен перевищувати на 15 днів термін перебування в країні.
  • Надання страхового полісу при здобутті паспорта з візою можливо за умови, якщо в Посольства немає претензій до останніх документів заявника.
  • Заявник зобов‘язаний надати оригінала договору страхування. Страхового полісу у вигляді пластикової карти недостатньо.

Посольство Данії в Україні

01901, м. Київ, вул. Хмельніцького 56, 4 пов.
Телефон: (+38 044) 200 12 60
Факс: (+38 044) 200-12-81
E-mail: ievamb@um.dk
Web-сторінка: http://www.ambkyiv.um.dk/ua

Робочі години
Понеділок-п’ятніця: 09.00 – 16.00

Посольство України в Данії

Toldbodgade 37A, 1 sal., DK-1253K, Сopenhagen, Denmark
Тіл.: +10-45 3316-16-35
Факс:+10-45 3316-00-74
E-mail: bus3247@vip.cybercity.dk
Національні свята Данії

16 квiтня (1940 р.) – День народження Корольові


dpdokument