Візи до Фінляндії

Необхідні документи для здобуття візи до Фінляндії

В разі, якщо у туриста є два закордонні паспорти, в посольство подається оригінали обох паспортів і їх копії.

  • Закордонний паспорт, дійсний не менше чим 3 місяці із закінчення поїздки
  • 1 кольорова фотографія 47×36 мм (висота голови від підборіддя до верхівки 25х35 мм);
    обличчя має бути відкрите і мають бути видні плечи- АЛЕ НЕ ПО ГРУДЬ- тобто велике лицо+ шея+ верхня частина плечей;
    фон однотонний, світлий, але не білий (бажано блакитний);
    фото обов‘язкове свіжіше, зроблене менш ніж 6 місяців тому.
  • Довідка з роботи з вказівкою посаді і окладу за останніх 6 місяців і з вказівкою фрази, що робоче місце зберігається на час поїздки. Можна подавати 2 справки- 1я – виписка про дохід за 6 місяців з бухгалтерії, 2я- на бланку, з вказівкою посаді, середньомісячної зарплати і фрази, що зберігається робоче місце з підписом директора і бухгалтера і друком.
  • Копія свідоцтва про реєстрацію фірми працедавця
  • Для частных предпринимателей:
    • свідоцтво про реєстрацію ( копія)
    • виписка з податкової за останніх 2 квартали (квітень-вересень включно)
    • для платника єдиного податку – свідоцтво платника єдиного податку ( копія)
    • копія звіту про доходи, який подається в податкову
    • виписка з рахунку про наявність засобів.
  • Внутрішній паспорт- КОПІЯ ВСІХ СТОРІНОК.
  • Копія попередніх віз.
  • Копія свідоцтва про шлюб (або розлученні)
  • Доказ Вашій платоспроможності-обов‘язково!!!! (копія кредитних карточек- з 2х сторін на одному аркуші ( прохання перевіряти наявність підпису і термін дії картки), оригінал довідки з банку з вказівкою залишку грошей на рахунку; виписки з банку про наявність депозитних рахунків).
  • При необхідності – копії документів, підтверджуючих власність на автомобілі, нерухомість.
  • ВСІ ДОВІДКИ З РОБОТИ, ВИПИСКИ З БАНКІВ МАЮТЬ БУТИ ДАТОВАНІ МАКСИМУМ З ТИЖНЕВОЮ ЗАТРИМКОЮ ВІД МОМЕНТУ ПОДАЧІ В ПОСОЛЬСТВО.
  • Анкетні данные:
    • колишнє прізвище
    • Ф.І.О. батька
    • Ф.І.О. матері
    • домашня адреса (прописка+фактический якщо він відрізняється від прописки) і телефони + мобільний телефон
    • Дане подружжя (-а): Ф.І.О, колишнє прізвище, дата і місце народження дружини (-а).
    • Ф.І. і дата народження дітей (якщо є)
  • Копія закордонного паспорта- всіх сторінок.
  • Для студентів: – довідка з школы/ВУЗа
    • копія залікової книжки.
  • Для дітей (до 18 років)
    • Копія свідоцтва про народження
    • В разі поїздки з одним з батьків – нотаріальний дозвіл на поїздку від іншого батька з формулюванням: “У КРАЇНИ ШЕНГЕНУ” (не до Фінляндії) – ОРІГИНАЛ+ КОПІЯ
    • 1 кольорова фотографія 47×36 мм (ВСІ ВИМОГИ ЯК ДЛЯ ДОРОСЛИХ-СМ ВИЩЕ ) – незалежно від віку дитяти 4. Довідка з учбової установи (школа, гімназія і так далі) з фразою, що адміністрація не заперечує проти поїздки і з вказівкою адреси і телефону.
    • Копія внутрішнього і закордонного паспорта батька, який не летить.

Дополнітельно

Якщо дитя має лише одного з батьків, необхідно надати довідку, яка підтверджує відсутність іншого батька, – судове рішення про передачу прав на дитяти одному з батьків; свідоцтво про смерть одного з батьків і свідоцтво про народження дитяти; довідка про те, що один з батьків самостійно виховує дитяти, видана Загсом).

!!! Якщо у когось з членів сім‘ї або групи туристів, які проживають в одному номері, є шенген віза, що діє, і йому НЕ потрібно відкривати візу, В обов‘язковому порядку необхідно надати копію першої сторінки паспорта, копію візи, що діє, і весь друк про пересічення кордонів на підтвердження того, що к-ть днів, вказана у візі, не використана. бажано пред‘являти на подачу оригінала паспорта.

!!! На подачу в посольство готується повний пакет документів на всіх туристів, що проживають в одному номері ( члени сім‘ї або група людей). Подавати членів однієї і тієї ж сім‘ї або групи людей в різні дати заборонено.

Неповний пакет документів може стати причиною для відмови у видачі візи.

В разі надання неповній інформації про анкетні дані, помилок в довідках, написаннях прізвищ, дат, сум і так далі посольство залишає за собою право на технічну відмову у візі без попереднього повідомлення. Донос яких або документів НЕ МОЖЛИВИЙ.

Посольство Фінляндії в Україні

01901, м. Київ, вул. Стрiлецька, 14
Телефон: (+38 044) 278-75-51, 278-70-49
Факс: (+3 044) 278-20-32
E-mail: sanomat.kio@formin.fi

Робочі години
понеділок – п“ятниця, 9.00 – 17.00

ВIЗОВІЙ ВIДДIЛ
Робочi години
9.30-13.00, 14.00-16.00

Посольство України у Фінляндії

Vahaniityntie 9, 00570 Helsinki, Finland
Тіл.:+10-358 (9) 228-90-00
Факс:+10-358 (9) 228-90-01
E-mail: ukrainian.embassy@kolumbus.fi

Національні свята Фінляндії

6 грудня (1917 р.) – День Незалежностi


dpdokument